måndag 30 januari 2012

Foto 7:an: En riktig klassiker

Ägare och personal på Foto 7:an. Therese Uddmyr, Krister Wahman, Janne Wallin.
Fotot från NA:s nätsida.
I det som kommer bli en lång serie i Örebrobutiker vi ska stödja lite extra är det nu dags för Fotobutiken "Foto 7:an." Tidigare har jag haft ett inlägg där Törnqvist Hattar och deras hundraårsjubileum uppmärksammades. Nu går jag vidare. Den första är alltså Foto 7:an. Den enda kvarvarande renodlade fotobutiken i Örebro. 
En riktig klassiker som är hårt ansatt av dumpa pris-skitkedjor.


Visst, det är lätt att gå igång på sentimentalitet och viljan att bevara det som varit när nya tider och nya sätt att leva svingar sig upp på marknaden och börjar konkurrera. Fotobranschen är en av de mest utsatta när det kommer till prisdumpning och slit-å-släng-samhället. Vi har ju de senaste åren gått igenom ett pris å lönsamhetskrig utan dess like när det kommer till foto och annan elektronik. Flera bolag har redan kollapsat och många andra står på tur. Den tyska giganten fiskar ut havet och förstör reven.
Vill vi ha det så? Jag vägrar. Har inte satt min fot där än.
Jag går till Foto 7:an om jag behöver nått inom foto eller nära relaterade ärenden.

Foto 7:an har funnits på samma gata, fast olika adresser, i 60 år. Dom fyllde just 60 år 2011.
Butiken är den enda kvarvarande renodlade fotoaffären i Örebro. De andra har gett upp då konkurrensen från kedjorna varit för tuff. Men Foto 7:an kämpar stenhårt för att få Örebroarnas förtroende och de gör det med det enda medlet som vi konsumenter borde vara intresserade av och det är personlig mottagande och en driven och personlig service. Där man faktiskt kan få hjälp på plats av fackkunskap.
En butik där man kan ställa personalen till svars om något krånglar och där man faktiskt får tillbaka ivägskickade varor innan man dör en naturlig död som hundraåring.
Förutom det vardagliga bemötandet med kunskap och intresse som borde vara en självklarhet men inte är det.

De stora butikskedjorna må vara billigare, mycket billigare i vissa fall, men då får man också stå där med långa näsa den dagen sakerna inte fungerar. Usel service och dåligt bemötande från de stora är kutym.
Det får vi hela tiden nya bevis på i media där besvikna kunder känner sig lurade och svikna.
På Foto 7:an kan man säkert känna sig besviken då och då men lurad och sviken kan ni glömma.
Då skulle butiken gå i konkurs innan den feta kvinnan börjar sjunga.

Så vakna upp nu. Besök butiken på Engelbrektsgatan 26. Ni kommer inte ångra er.
Här finns dom också: Facebook
Hemsidan: Foto 7:an Den är inte lika bra. Där behövs kreativitet. Osnygg.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar